Vélemények

Hosszú éveken át rendszeresen fogyasztottam alkoholt, s ezt sokáig nem gondoltam problémának. Oldotta a bennem lévő feszültséget, csökkentette a stresszt; emellett úgy véltem, hogy mindez jár nekem. Egyre többet ittam, sajnos már nem azért, hogy jól érezzem magam, hanem hogy ne érezzem magam rosszul. Alkoholfüggőségem – eleinte szűkebb, majd tágabb környezetem számára is – egyre nyilvánvalóbbá vált. Tudtam, hogy lépnem kell, végleg abba kell hagynom az ivást.
dr. J. Z. Sz. Tovább olvasom
Ha minden pillanatban meghalhatok, és ha minden pillanatban mindenki, akit szeretek meghalhat, akkor csak úgy érdemes élni, hogy részt veszek,  józanul ott leszek minden élő pillanatban, ne hagyjak semmit a holnapra, hogy élvezzem az együttlétünk minden édes cseppjét a legutolsóig. Köszönöm Dénesnek és Mariannénak, hogy megmutatták leállt függőként élni nem szégyen, sőt, talán erre leszek a legbüszkébb az életemben.
S.Sz.
Üdvözlettel fordulok mindenkihez, akik hasonló gonddal, problémával küzdenek, mint amilyenekkel én idejöttem kezelésre.

Középkorú, családos nő vagyok, sok-sok családi, munkahelyi, lelki problémával, amihez alkohol, stressz, depresszió párosult. Későbbiekben mindezekből adódóan egészségügyi károsodásom is származott, amiből remélhetőleg sikerül kigyógyulni. Pár hetet töltöttem a központban, ahol elsősorban az alkoholfüggőségből való felépüléshez kaptam nagyon nagy segítséget felkészült, jól képzett, lelkiismeretes szakemberektől.
L.H. Tovább olvasom
Kálmán vagyok. Szeretném Veletek megosztani életem egy kis részét, melynek a mélypontjából a Dudits Józanság Programok segített kievickélni. Életkorom 37 év. Normális családi környezetben élek családommal (fiammal és feleségemmel). Az alkohollal huszonéves korom végéig nem volt problémám, igaz kultúráltan fogyasztottam szeszes italokat /legalábbis úgy éreztem/. Huszonnyolc évesen vállalkozó lettem, minek következtében gyökeresen megváltozott körülöttem minden. A nyugodt alkalmazotti munkámat felcseréltem egy rengeteg stresszel járó, pénzhajhászó életre. Innentől kezdve az alkohol egyre jobban dominált az életemben. Egy idő után tudatosult bennem, hogy amit csinálok, az jó útra nem fog vezetni, mert rombolom környezetemet és egészségemet.
V.K. Tovább olvasom
Jó érzéssel gondolok vissza a tavirózsás festői környezetre, a medencére, a szaunára, a közös Rába-parti és balatoni kirándulásra. Úgy érzem, ez a nyugodtság és életmódbeli változás nagyban hozzájárult az alkoholbetegségemből történő felépülésemhez, amit a továbbiakban a Tőletek tanultak alapján józanul csak kezelni kell. Köszönet a személyzetnek a magas szintű szállodai kiszolgálásért, és a vadásztermi közös bőséges étkezések hangulatáért. Mint tudjátok, így ötven évesen nem volt könnyű beismernem, hogy ez a romboló életmód sem nekem, sem családomnak nem perspektíva a továbbiakban. Ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom az italozást, és hozzátok fordulok segítségért.
Anonim Tovább olvasom