Lagújabb cikkek

Vélemények

Ha minden pillanatban meghalhatok, és ha minden pillanatban mindenki, akit szeretek meghalhat, akkor csak úgy érdemes élni, hogy részt veszek,  józanul ott leszek minden élő pillanatban, hogy ne hagyjak semmit a holnapra, hogy élvezzem az együttlétünk minden édes cseppjét a legutolsóig. Köszönöm Dénesnek és a többieknek, hogy megmutatták leállt függőként élni nem szégyen, sőt, talán erre leszek a legbüszkébb az életemben.

S. Sz.

Kedves bátortalan sorstársaim! Én is nehezen szántam rá magam, hogy terápiát vegyek igénybe alkoholproblémám megoldásához, de nem bántam meg, hogy eljöttem. Csodálatos környezet, igazán meleg, baráti légkör várt itt. Most, ittlétem utolsó napjaiban úgy indulok haza, hogy azt gondolom, a lejtőn nem csak lefelé vezető irányban mehetek, hanem fordítva is – segítséggel és magamba vetett hittel. Köszönöm Dénesnek, hogy ezt megmutatta nekem, és segítségemre volt az előttem álló úton.

É. N.

45 éves, családos, jó munkahellyel rendelkező férfi vagyok. Több kisebb hibám mellett rendelkeztem egy öngyilkos, mindent megsemmisíteni tudó betegséggel, az alkoholizmussal. Majd 10 évig küzdöttem ellene, és most úgy érzem, én győztem. Ehhez a győzelemhez pedig mindenekelőtt a Dudits Józanság Programok és Dudits Dénes szakértelme, felkészültsége kellett. Aki hasonló problémával küzd, annak feltétlenül ajánlom a Központot. Mindig hálás leszek Nekik, ezúton is köszönöm azt, amit értem tettek.

B. A.

18 év italozás után alkoholista lettem. Saját erőmből nem tudtam kezelni ezt az állapotot, betegséget. Egy súlyos összeomlás után, rossz tapasztalatokkal a hátam mögött, saját magam kerestem rehabilitációs helyet. Így találtam meg Dudits Dénes magán addiktológiai központját az interneten. Ebben a varázslatos kis kastélyban személyes és rendkívüli odafigyeléssel segítséget kaptam. Így sikerült elérni azt, amit 18 év alatt nem, az absztinenciát. Az alkoholizmus további kezelésére pedig egy számomra teljesen újfajta szemléletet tanultam. Ui.: Nagyon jó a kaja!

Kertai Zalán festőművész

Középkort elhagyó nő vagyok, aki megbecsült a munkahelyén. 2 éve szenvedek lelki és alkoholproblémákkal, amelyek időszakosan jelentkeztek, de fokozódtak. Felismertem, hogy ezen változtatni akarok, és ebben segítségemre volt a családom. Ők találták meg ezt a helyet. Sok tudást szereztem a betegségről magáról, és rávezettek egy másfajta életmód igényére. Tapintatosan, segítőkészen. Sokat kell tudatosan elemeznem a napjaimat, az érzéseimet, gondolataimat, tetteimet. Nagy munka áll előttem! Ha megakadok, a folyamatban újra segítséget kaphatok. Ez nagyon fontos, biztonságot adó háttér számomra. Minden sorstársamnak ajánlom, vágjon neki, legyen bátorsága e nyugalmas, szép helyen az új életnek nekivágni.

R. I.

Kedves Sorstársam, Barátom! Ha ezeket a sorokat olvasod, valószínűleg valamilyen problémával küzdesz, eddigi életeden szeretnél változtatni. Esetleg őrlődsz magaddal, egy rosszal és a lehetséges jóval. Nem vitás, hogy a közeljövőben valaki mellett le kell tenned a voksot, valaki mellé oda kell állnod. Nehéz a választás, hiszen mindkettőtöket régóta ismered, s tisztában vagy a jó és a rossz tulajdonságaitokkal is. Ne a pillanatnyi érdekeket tekintsd, hanem próbálj meg a jövőbe nézve dönteni, még ha fájdalmas is!

M. Zs.

Kedves Dénes! Nagy hálával gondolok Rád és a számomra "életfordító" együtt munkálkodásunkra. Óriási szerepe van benne, hogy úgy érzem visszataláltam Ahhoz akinek születtem és szántam magam. Továbbra is eltökélten és boldogan végzem amikről beszéltünk. De! LASSAN SIETEK és tudom, hogy FÁJDALOM NÉLKÜL NINCS FEJLŐDÉS. Szeretettel ölellek:

S.S.

5 évig szívtam. Rájöttem, hogy ez az életút hosszú távon nem kifizetődő. Saját erőmből egyszer sem sikerűlt abba hagynom eme függőségemet. Elhatároztam magam, hogy külső segítséget kérek, rájöttem, hogy hoszabb távon kifizetődő lesz. Minden egyes alkalommal, amikor elköszöntem Dénestől, felbuzdúlva, önbizalommal telve tértem haza, és kezdtem meg a másnapjaimat. Büszke vagyok magamra, hogy le tudtam győzni ezt a rossz tulajdonságomat, persze segítséggel, ami hasznos volt.

XY

56 éves háziasszony vagyok. Évek során kisebb-nagyobb megszakításokkal (volt, hogy néhány évig nem ittam) alkoholizáltam. Ami nagyon fontos, hogy rendszeresen. Eljutottam arra a szintre, hogy ebből elég, de segítség nélkül nem megy. Önszántamból jelentkeztem erre a bentlakásos lehetőségre. Erikának és Dénesnek köszönhetően a program után tele energiával, pozitív hozzállással, önbizalommal, önismerettel tértem haza. Tudom, hogy még hosszú és időnként nehéz időszak vár rám, de döntésem végleges. Nem iszom. Még egyszer hálás köszönetem a hozzáértő szakembereknek! Sorstársaimnak üzenem: "Soha nem késő belevágni, mert a minőségi életed, önmagad mindennél fontosabb!"

Bömbi

Több, mint egy évig vajúdtam, amíg megérkeztem ide. Kár volt eddig várni! 21 nap alatt a hozzáértő emberek segítségével olyan döbbenetes élményekben volt részem - úgy érzem társaimnak is -, melyek úgy érzem, átformálják, átírják a jövőbeli Énemet. Nem ígérek semmit, de Én ezt így akarom, és a felszabadult energiámat erre fogom fordítani. 40 évig társam volt az alkohol, és itt ebben a Lelki Szanatóriumban jöttem rá, hogy van más élet is, amit a Családom, Munkahelyem szívesebben fogad, mint az előző életvitelemet. Higgyétek el: Soha Nem Késő!!! Köszönöm: Dénesnek, Zsuzsának, Beának, a Szállodai személyzetnek. Köszönöm: Évának, Gyurcinak. Legjobban örülök annak, hogy a családom mellettem állt és áll. Nélkülük nem lettem volna itt.

S.K.
Dudits Józanság Programok
Dudits Józanság Programok
Dudits Józanság Programok

Józanság Blog

Hatásos-e az online terápia?

Az alábbi írás egy, a Psychology Today honlapján 2019-ben megjelent cikk kivonat...

Elolvasom »

Mit tegyünk, ha a másik iszik?

Ha felépült szenvedélybetegként már egy ideje nem fogyasztunk alkoholt, és a józ...

Elolvasom »
<