Vélemények

Kedves bátortalan sorstársaim!

Én is nehezen szántam rá magam, hogy terápiát vegyek igénybe alkoholproblémám megoldásához, de nem bántam meg, hogy eljöttem. Csodálatos környezet, igazán meleg, baráti légkör várt itt. Most, ittlétem utolsó napjaiban úgy indulok haza, hogy azt gondolom, hogy a lejtőn nem csak lefelé vezető irányban mehetek, hanem fordítva is - segítséggel és magamba vetett hittel.

Köszönöm Dénesnek, hogy ezt megmutatta nekem, és segítségemre volt az előttem álló úton.
É.N.
45 éves, családos, jó munkahellyel rendelkező férfi vagyok. Több kisebb hibám mellett rendelkeztem egy öngyilkos, mindent megsemmisíteni tudó betegséggel, az alkoholizmussal. Majd 10 évig küzdöttem ellene, és most úgy érzem, én győztem. Ehhez a győzelemhez pedig mindenekelőtt a Dudits Józanság Programok, és Dudits Dénes szakértelme, felkészültsége kellett. Aki hasonló problémával küzd, annak feltétlenül ajánlom a Renascor sobori Központját. Mindig hálás leszek Nekik, ezúton is köszönöm azt, amit értem tettek.
B.A.
Nem hittem volna, hogy ilyen sokáig tartó kokainfüggőség rabsága után ennyire hasznosítható segítséget, információt kapok a szenvedélybetegségem kezelésére. Ezen tudás elsajátítása nagyon könnyű volt ebben a családias légkörben, a Dudits Józanság Programok keretein belül. A kilenc napos kezelés megismertette velem a problémáim helyes kezelésének módszereit. Ezentúl helyesen teljes életet élhetek.
Vigh Ferenc
Középkort elhagyó nő vagyok, aki megbecsült a munkahelyén. 2 éve szenvedek lelki és alkoholproblémákkal, amelyek időszakosan jelentkeztek, de fokozódtak. Felismertem, hogy ezen változtatni akarok és ebben segítségemre volt a családom. Ők találták meg ezt a helyet. Sok tudást szereztem a betegségről magáról és rávezettek egy másfajta életmód igényére. Tapintatosan, segítőkészen. Sokat kell tudatosan elemeznem a napjaimat, az érzéseimet, gondolataimat, tetteimet. Nagy munka áll előttem! Ha megakadok a folyamatban újra segítséget kaphatok. Ez nagyon fontos, biztonságot adó háttér számomra. Minden sorstársamnak ajánlom, vágjon neki, legyen bátorsága e nyugalmas, szép helyen az új életnek nekivágni.
R. I.
Ha mégis innék, akkor amit most írok, és tegnap jutott eszembe, valószínű, hogy üres lenne ez a papír. Miért? Mert mára elfelejtettem volna a tegnapi bódulattól. Vagy egyszerűen nem lenne kedvem gondolkodni. Vagy semmihez nem lenne kedvem. És amikor ez eszembe jutna, akkor kezelném magam: piálnék. És jó lenne, mert egyszerű. De volt egy pont, amikor már nem ment tovább - nem az ivás - hanem az életem. Egyszerűen szétesett, és bármennyire is kába voltam, rájöttem, hogy változtatnom kell. Ebben támogatott és erőt adott az ittlétem, az a fajta közeg, ami körülvett és segített. Csak tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit akarsz. Én akkor már tudtam, és most is tudom, és örülök, hogy itt voltam és megint tudok boldog lenni.
Next