Tudni akarod, mi az egyik legjobb és leghatékonyabb dolog, amit tehetsz a józanság érdekében?

Sportoljál!
Üsd ki a függőséged

Csak, hogy tisztázzuk: meccset nézni a kanapéba süppedve, miközben sörözöl – hát, az nem minősül sportolásnak. Ja, és az sem, ha a videojátékot nyomkodod!

A szakemberek szerint a józanság szempontjából az első év a legkritikusabb időszak. Ilyenkor a szenvedélybetegek akár 60-90%-a is visszaeshet, ami nagyon sok embert jelent! A szakemberek azonban azt is megfigyelték, hogy akik a leszokással egy időben elkezdenek sportolni, sokkal nagyobb arányban maradnak tiszták.

Ennek számtalan oka van…

A sportolás javítja a vérkeringést, és fokozza az oxigénellátást a sejtjeinkben, ami azt jelenti, hogy sokkal energikusabbak leszünk.
Ha elkezdünk sportolni, egyre jobban ügyelünk arra, hogy ne rongáljuk a testünket, és idővel egyre erősebb vágyat érzünk arra, hogy minden szempontból egészségesen éljünk.
A rendszeres sport folyamatosan erősíti a testünket, és pozitív érzelmi és mentális változásokat eredményez bennünk.
A mozgás javítja a hangulatunkat és az önbizalmunkat, és az általános közérzetünk is sokkal jobb lesz tőle.

Persze mindenkinek más sport vagy mozgásforma jön be. Éppen ezért fontos, hogy olyat válassz, ami biztosan neked való, ami tényleg tetszik.

A páros vagy csapatos sportok kifejezetten jók például arra, hogy több időt tölts másokkal, amire főleg akkor lehet szükséged, ha korábban hajlamos voltál elbújni az emberek elől, és kerülni a társaságot.

Az egyéni sportok, mint például a futás, az úszás vagy a kondizás önfegyelemre tanítanak.

A küzdősportok segítenek összpontosítani, és ráébresztenek arra, hogy harcosok vagyunk, és folyamatosan harcolnunk kell a démonainkkal.

A jóga, vagy a táncmeditáció és a hasonló mozgásformák abban segítenek, hogy meg tudjuk figyelni, mi zajlik bennünk, közben pedig el is lazítanak, és szépen lecsendesítik az elmét.