Már január közepe van – gyorsan repül ez az év is…

Na, hogy állsz az újévi fogadalmakkal?

Így év elején általában még nagyon kitartóak vagyunk. Persze gyakran megfordul a fejünkben, hogy Úristen, akkor még mennyi is van hátra az évből… mikor tudhatjuk le végre a dolgot… mikor lesz vége a szenvedésnek… mikor mondhatjuk el, hogy egy teljes éven át betartottuk a fogadalmunkat, és nem adtuk fel?

Szóval, ha még bírod, és kitartóan józan vagy, meg egészségesen is táplálkozol, sportolsz, és megteszed mindazt, amit megfogadtál, akkor gratula!

Csak így tovább!

Személyre szabott fogadalom

De ha már lankad a kezdeti lelkesedésed, akkor se aggódj. Változtatni ugyanis senkinek sem könnyű, te pedig épp azért tettél újévi fogadalmat, mert változtatni szeretnél az életeden, és jó szokásokat akarsz kialakítani. Ha viszont a terveid irreálisak és nehezen megvalósíthatóak, akkor bizony megvan az esélye, hogy megszeged a fogadalmadat, vagy elnéző leszel a botlásaiddal szemben, majd szép lassan el is feledkezel arról, hogy mit is fogadtál meg magadnak.

Szóval, a betarthatatlan fogadalmak sehova sem vezetnek. Éppen ezért a saját érdekedben érdemes a dolgok elébe menni, és esetleg átértékelni a céljaidat. És ha a célod elérhetetlennek tűnik, és rettegéssel tölt el a dolog, mert annyira nehéz megvalósítani, akkor légy őszinte magadhoz, és gondolkozz el azon, hogy téged motiválnak-e egyáltalán a nagy kihívások, vagy az a típus vagy, akinek, ha azonnal nem jön össze valami, akkor feladja?

A lényeg az, hogy saját magadból kiindulva tűzz ki célokat, és ne a tipikus elvárásoknak próbálj megfelelni – ne legyél átlagos!

Jó hír azonban, hogy minden kicsi lépéssel, amit teszel, egyre előrébb jutsz. Minden apróság, amit önmagadért teszel, szép lassan összeadódik.

Lehet, hogy nem sikerül azonnal, amit szeretnél, de a céljaidhoz vezető úton a legjobb dolgok várnak rád, amikben részed lehet.

Nagyon sikeres új évet kívánunk!