Lagújabb cikkek
OPTIMA FÜGGŐSÉGKONTROLL
OPTIMA TRÉNING

Voltál már pszichológusnál, pszichiáternél, sőt természetgyógyásznál, esetleg elmentél rehabra is, vagy éppen anonim csoportgyűlésekre jártál, de mégsem sikerült leszoknod?

Ismerd meg az Optima Tréning programját!

Jegyár:

39.400 Ft

Azt nem ígérhetjük, hogy egyetlen nap alatt végérvényesen le fogsz szokni az ivásról vagy a szerhasználatról, de jelentős előrelépésre bizton számíthatsz.

Hol és mikor?

ikon_kapcsolat_cimHol?
Online formában
optima tréning mikorMikor?
pontos dátumért, kérlek látogass vissza később
program_ikon_meg_tudom_menteniTéma
Sóvárgáskezelés

Az Optima Tréningről

A sikertelenség oka

Ha eldöntöttük, hogy le akarunk szokni az alkohol- vagy drogfogyasztásról, és sikerül is eredményeket elérnünk a leállásban, gyakran előfordul, hogy idővel mégis azon kapjuk magunkat, hogy ismét elkezdtük fogyasztani az adott szert. Amikor ezzel szembesülünk, hajlamosak vagyunk súlyos kudarcként megélni a kedvezőtlen fordulatot. A kudarc érzése pedig jelentősen csökkentheti a motivációnkat a leszokásra, és akár annyira meggyengítheti a leszokás sikerébe vetett hitünket, hogy adott esetben felhagyhatunk mindennemű próbálkozással, amely a felépülésünket szolgálhatja.

Szenvedélybetegként fontos tisztában lenni azzal, hogy a felépülésben bekövetkező elakadások egyik leggyakoribb oka nem más, mint az a téves feltételezés, hogy a szerhasználat mértékének csökkentése vagy a szerhasználat beszüntetése egyet jelent a leszokás melletti elköteleződéssel. Ha ugyanis valaki azt hiszi magáról, hogy a szerfogyasztás beszüntetésével már el is köteleződött a szermentes élet mellett, de közben időről időre olyan erős késztetést érez a szerhasználatra, hogy végül mégis fogyaszt az adott szerből, akkor könnyen azt gondolhatja, hogy a saját akaratgyengeségének esett áldozatul. Ilyenkor pedig vagy arra a következtetésre jut, hogy számára valójában lehetetlen a leszokás, vagy egyszerűen belefárad az állandó próbálkozásba, illetve megkérdőjelezi a saját törekvései értelmét.

A siker kulcsa

Az Optima Függőségkontroll egy kifejezetten a szerfüggők számára kidolgozott komplex optimalizációs módszer, amely praktikus megoldást kínál a leszokni vágyó alkohol- vagy drogfüggőknek, illetve mindazoknak, akikben már felmerült a saját függőségükből való szabadulás gondolata.

A módszer megismerésével és alkalmazásával egyrészt reális képet kaphatunk arról, hogy éppen hol tartunk a leszokásban, másrészt feltérképezhetjük a felépülést segítő különféle eljárásokat, és az állapotunk optimalizálása céljából tudatosan vehetjük igénybe azokat. A fizikai, gondolati, érzelmi, cselekvési és társas szinten történő optimalizáció azért szükséges, mert megkönnyíti számunkra az alkalmazkodást mindazokhoz a változásokhoz, amelyeket a felépülés különböző stádiumaiban megtapasztalunk. Ha pedig megtanulunk megfelelően alkalmazkodni, illetve szerhasználat nélkül megbirkózni az élet kihívásaival, akkor olyan fokú önbecsülésre és motivációra tehetünk szert, amely még akkor is segíthet a talpra állásban, ha alkalmanként esetleg előfordul, hogy ismét szert használunk.

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy azok a szerfüggők képesek jelentős sikereket elérni a leszokásban, akik előre megtervezett módon lépnek a felépülés útjára. Az ő életükben a felépülési folyamat kevesebb kudarccal jár, és a szeretteik is sokkal elfogadóbb és támogatóbb módon viszonyulnak hozzájuk. Ennek köszönhetően a szerhasználatról való leszokás sokkal inkább nyereséget jelent számukra, mint kínkeserves lemondásokkal teli küzdelmet. Már csak ezért is érdemes az ösztönös kísérletezgetés helyett az Optima Függőségkontroll módszerét alkalmazni.

A lehetőség

Az Optima Függőségkontroll terápiás eszköztárának részét képező optimalizációs tréning egyedülálló tanulási és fejlődési lehetőséget kínál a függőségi problémájukra hatékony megoldást keresőknek.

 • A tréning keretében a résztvevők megtudják, hogyan lehet megállapítani, hogy hol tartanak a leszokásban.
 • A tréning eredményeképpen a résztvevők megtanulják felismerni azokat a tényezőket, amelyek akadályozhatják őket a továbblépésben, illetve a fejlődésben.
 • A tréning segítségével a résztvevők megismerkednek azokkal a terápiás megoldásokkal, amelyeket a mielőbbi felépülés érdekében alkalmazhatnak a saját állapotuknak megfelelően.
Kiknek ajánljuk a tréninget?

Az optimalizációs tréninget elsősorban azoknak ajánljuk…

 • akik már gondolkodnak azon, hogy esetleg érdemes lenne változtatni az alkohol- vagy drogfogyasztási szokásaikon;
 • akik próbáltak már leszokni, de újra meg újra ismét elkezdtek inni, vagy szert használni;
 • akik egy ideje tartózkodnak az ivástól vagy a szerhasználattól, és szeretnének hosszú távon is eredményesek maradni a felépülésben;
 • akik meg akarják ismerni azt a módszert, amely lehetővé teszi, hogy a függőségük kordában tartásával és az állapotuk optimalizálásával javítsanak az életük minőségén.
Mire számíthatsz?

Azt nem ígérhetjük, hogy egyetlen nap alatt végérvényesen le fogsz szokni az ivásról vagy a szerhasználatról, de az alábbi eredményekre bizton számíthatsz…

 • A felépülésedet szolgáló tudatosságra teszel szert.
 • Magabiztosabbá válsz.
 • Mérséklődik benned a kiszolgáltatottság érzése.
 • Jobb rálátásod lesz a bensődben zajló folyamatokra.
 • Megismered azokat a technikákat, amelyek segítenek neked uralkodni a sóvárgás felett.

Előadó és tréner

Vélemények

Dudits Dénes munkásságáról

 • „Harmadik éve élek alkoholmentes életet (kb. 20 éves rendszeres fogyasztás után). Az „Otthoni alkoholelvonó program” teljesítését követően továbbra is nagy érdeklődéssel követem a józan élet kialakítását segítő munkádat. A szerdai live-ok (bár csak később, videón nézem a bejelentkezéseket) óriási segítséget nyújtanak a visszaesés megelőzésében! Köszönöm a segítséget, Dénes!”

 • „Túladagolás után telefonon beszéltem egy hölggyel a recepción. Olyan hozzáértéssel kezelt, hogy nem éreztem magam még nagyobb szarnak! Valahogy ez beragadt, és azóta figyelem a Dudits Józanság Program munkásságát. És küzdök tovább magammal! Ezúton is köszönöm a hölgynek.”

 • „Örülök, hogy rátaláltam az otthoni függőségkezelő programra, mert bár igyekszem rendszeresen járni AA-gyűlésre, sajnos a munkám ezt nem teszi lehetővé. És a heti egy csoportos óra nem kielégítő számomra. Neked köszönhetően viszont lehetőségem nyílt arra, hogy a hanganyagnak, az e-maileknek és a könyveknek a segítségével napi szinten tudjak foglalkozni a betegségemmel. Hálásan köszönöm, Dénes!”

 • „Nagyon szeretem Dudits Dénes előadásait. Nagyon sok hasznos információhoz jutok általuk. Pl. itt tudtam meg azt is, hogy nem kell eljutni a mélypontig ahhoz, hogy elinduljunk a józanodás útján. Elfogadóbb lettem, az önértékelésem alakul.”

Dudits Józanság Programok
Dudits Józanság Programok
Dudits Józanság Programok
<