Mi a hatalom?

A legtöbb embernek a hatalom egyenlő a mások feletti uralommal, a tekintéllyel vagy a szabadsággal.

Aki belül kicsinek érzi magát, az örül, ha hatalmat gyakorolhat mások felett, vagy ha tekintélye van, és az emberek felnéznek rá, vagy rettegnek tőle, közben pedig úgy érzi, csak hatalommal a kezében van lehetősége arra, hogy szabadon azt tegye, amit akar, amit szeretne.

Hatalmas kicsi emberek

Sok ilyen „hatalmas” de valójában kicsi emberrel találkoztam már – üzletemberekkel, tehetős, intelligens emberekkel, akikre tökéletesen illik a fenti leírás. Habár ezeknek az embereknek megvan a hatalmuk, mégis az alkohol, a drogok vagy a gyógyszerek uralják az életüket.

A helyzet az, hogy hatalmunk, valódi hatalmunk igazából csak akkor van, ha képesek vagyunk saját magunk felett hatalmat gyakorolni, magunkat uralni. Ehhez pedig nem kell rendelkezni pénzzel, hírnévvel, céggel – semmivel. És a hiányosságainkat sem kell palástolnunk.

A valódi hatalom abból fakad, ha szeretem és tisztelem önmagam, és ennek megfelelően megteszem, amit meg kell tenni, és nem csinálok olyat, amit nem helyes.

Akinek ilyen, belülről fakadó hatalma van, annak meglesz a tekintélye is, és nincs szüksége semmilyen marketingre, mint azoknak a „hatalmas” kicsi embereknek!