Vajon miért isznak, drogoznak a legtöbben? Szerinted mi a két leggyakoribb ok, amiért hozzánk szoktak fordulni?

Elmondom: az egyik a stressz (munkahelyi és egyéb), a másik pedig a párkapcsolat.

Ráadásul az is gyakran kiderül, hogy aki a stresszes életvitele miatt lett függő, annak általában a párkapcsolata is viharos. Szóval, a párkapcsolati tényező valahogy mindig szerepet játszik – mindenféle bonyodalom és fájdalom forrása. Bármilyen sikeres legyen is az ember a munkájában vagy az élet bármely területén, a párkapcsolati problémák könnyen függőségbe sodorhatják.

A boldogtalan párkapcsolatban élők többet isznak

Sokan készpénznek veszik a párkapcsolatukat, főleg ha már rég óta tart, és úgy vélik, vannak a kapcsolatnál jóval fontosabb dolgok, amelyekre jobban kell fókuszálniuk.

Talán nem ártana néha elgondolkozni azon, hogy miről is szól egy párkapcsolat. Két emberről? Róla és rólam, rólunk, és arról, hogy milyenek vagyunk együtt – vagy esetleg csak róla, vagy csak rólam?

Ha elhanyagoljuk egymást, és csak megszokásból vagyunk együtt, könnyen elveszíthetjük azt a kincset, amelyet bizony sokkal jobban meg kellene becsülnünk. A csalódás következményei pedig igen súlyosak lehetnek…

Ha nem értékeljük a párunkat és a párkapcsolatunkat, akkor annak nemcsak a másik issza meg a levét, hanem bizony mi magunk is – sokszor szó szerint is.