V.K.

Kálmán vagyok. Szeretném Veletek megosztani életem egy kis részét, melynek a mélypontjából a Dudits Józanság Programok segített kievickélni. Életkorom 37 év. Normális családi környezetben élek családommal (fiammal és feleségemmel). Az alkohollal huszonéves korom végéig nem volt problémám, igaz kultúráltan fogyasztottam szeszes italokat /legalábbis úgy éreztem/. Huszonnyolc évesen vállalkozó lettem, minek következtében gyökeresen megváltozott körülöttem minden. A nyugodt alkalmazotti munkámat felcseréltem egy rengeteg stresszel járó, pénzhajhászó életre. Innentől kezdve az alkohol egyre jobban dominált az életemben. Egy idő után tudatosult bennem, hogy amit csinálok, az jó útra nem fog vezetni, mert rombolom környezetemet és egészségemet. Többször voltam elvonókúrán, de a kórházi (rideg pszichiátriai) kezelések nem voltak eredményesek. Utolsó próbálkozásom során tudomásomra jutott, hogy Soboron létezik egy kultúrált egészségközpont, mely a szenvedélybetegek gyógyulását segíti. Családom rábeszélésére és betegségtudatom birtokában rászántam magam egy több hetes kúrára. Az eltöltött időszak sorsforduló lett az életemben.

A családias környezet, a felkészült szakemberek, a nyugodt légkör (nem utolsó sorban a változatos és bőséges étkezések) helyreállították lelki egyensúlyomat. Útmutatást kaptam arra, hogyan tudom az életemet józanul irányítani, és leélni.

Persze ehhez még sok kitartás kell, de az alapok már szilárdan állnak. Amit elértem, a programban résztvevő munkatársaknak köszönhetem.