Anonim

Jó érzéssel gondolok vissza a tavirózsás festői környezetre, a medencére, a szaunára, a közös Rába-parti és balatoni kirándulásra. Úgy érzem, ez a nyugodtság és életmódbeli változás nagyban hozzájárult az alkoholbetegségemből történő felépülésemhez, amit a továbbiakban a Tőletek tanultak alapján józanul csak kezelni kell. Köszönet a személyzetnek a magas szintű szállodai kiszolgálásért, és a vadásztermi közös bőséges étkezések hangulatáért. Mint tudjátok, így ötven évesen nem volt könnyű beismernem, hogy ez a romboló életmód sem nekem, sem családomnak nem perspektíva a továbbiakban. Ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom az italozást, és hozzátok fordulok segítségért. Most már kiderült számomra egyéni próbálkozásaim sikertelensége. Rá kellett jönnöm, hogy kellő orvosi és szakmai terápiás segítség nélkül ez lehetetlen. Nagyon jól hatottak rám azok a kötetlen és foglalkozások keretében történt beszélgetések Veletek és betegtársaimmal. Az ebből szövődő egy-két barátság talán egy életre szól, ami szintén a Ti érdemetek!

A terápiás egyéni és csoportos foglalkozások alatt egyre jobban éreztem, hogy történik velem valami, előbbre jutok azon elhatározásomban, amit magam szerettem volna elérni. Ezekre az órákra később már-már türelmetlenül, várakozással mentem, mert mindig tudtatok valami újat és érdekeset mutatni számomra. A relaxáció nekem kicsit nehezen ment, de remélem nem sikertelenül. Néha a hosszúnak tűnő napok után jól esett egy kis kondizás, szaunázás, úszás, vagy egy kis nyugodt séta a ligetes parkban.

Az első lépést közösen tettük meg. Most rajtam a sor. Érzem magamban az erőt és kitartást, amit Ti erősítettek meg bennem, hogy erős alapokról józanul irányítsam további életemet. Utólag, de nem utolsósorban olyan magas szintű szakmai felkészültségről tettetek tanúbizonyságot, összehangolt, minden apró részletre kiterjedő, komoly, emberbaráti terápiában volt részem.

Köszönöm nektek ezt a segítséget - amit családom is szeretettel továbbít rajtam keresztül - hogy megtaláltam azt az utat az életemben, ami tizenöt éve egy másik vágányra terelődött.

Szeretlek benneteket és barátaimat!