Vélemények

Jó, ha az embernek vannak barátai, akik felismerik, hogy valami baj van a barátjukkal- jelen esetben velem, aki alkoholfüggő vagyok. Az ő segítségükkel kerültem kapcsolatba a Dudits Józanság Programokkal. Amely programban kevés info híján csak hittem, de nem voltam meggyőződve a hatékonyságáról. De mivel már kipróbáltam az egészségügyi pszichiátriai kezelést is, amely nem állt másból, mint gyógyszerezésből, viszont semmi eredményt nem hozott. Reméltem, hogy a betegségem másfajta módszerekkel azért még kezelhető. Nem csalódtam, a program feltárta az okokat és rádöbbentett, hogy csak rajtam múlik, hogy az alkoholfüggőségem a jövőben ne okozzon problémát. Kívánom más szenvedélybetegeknek, hogy a hagyományos kórházi kezelés helyett próbálják meg a Dudits Józanság Programokat.
M.M.
Az itt eltöltött 9 nap után azt tapasztaltam, hogy másként kezelem a drogfüggőségemet. Nem akarom többé elnyomni, vagy kiirtani magamból, mert az csak újabb szerhasználathoz vezetne. Úgy érzem, képes vagyok ezeket a technikákat használva felépülni, és józannak maradni.
Eszter
Iszonyú nehéz évek állnak mögöttem. A gyógyszerfüggőség már komoly családi problémákat jelentett, emberi kapcsolataim szétrobbanását okozta, sőt az egzisztenciális bizonytalanság réme is fenyegetett. Ráadásul orvosként ennek konkrét mentális, szervi romboló hatásával is tisztában voltam. Többszöri kísérlet után végül is rátaláltam arra a miliőre, azokra a fantasztikus empátiával bíró, munkájukat elsőrangúan végző emberekre, akiknek a segítségével megszabadultam a démonjaimtól.
K.A.
Kedves Dénes, kedves Barátom!

Legmerészebb álmaimban sem hittem volna, hogy azon döntésem, miszerint ha 9 napot itt töltök, életem egyik legbölcsebb (ha nem a legbölcsebb) döntése lesz. Hogy ez mennyire igaz, mi sem bizonyítja hitelesebben, hogy ez nem a 9-ik, hanem már a 4-ik itt töltött napon megfogalmazódott bennem. Nem könnyű megfejteni ennek okát, de talán nem is lehetetlen. Gyarló emberként meg voltam győződve arról, hogy én is, mint mindenki, súlyos, megfejthetetlen titkok tárházai vagyunk, amely titkokat szégyelleni és keresztként cipelnünk kell életünk végéig, jó esetben közülük néhányat magunknak megfejteni.
A. Liszt-, Kossuth-díjas Érdemes Művész Tovább olvasom
A vergődő lélek folyton sóhajt, sóvárog. Ha bárki ezt felfedezi, önmagára talál. De! TÁMASZ nélkül, önzetlen szeretet, kötődés nélkül ez nem mindig sikerül. Fától fáig lépegetünk, míg megszűnik az erdő, és kijutunk a tisztásra. Ez önmagunk megtisztulása, mely LELKI SEGÍTŐINK átalakulását is magával viszi. A titok már a miénk, amit másokkal is megoszthatunk.
B.B.