Cégvezetőknek

Ön dönt: iszik vagy céget vezet?

Hogyan lehet felismerni, hogy elindultál a lejtőn, és hogyan lehet még időben megfordulni?

Erről kérdezte korábban Janata Krisztina (Marketing Commando ügyvezető) Dudits Dénest, a józanság-dealert, avagy a nehezen leszokók edzőjét.


Az interjúból kiderül:

  • Mi a különbség aközött, hogy „A munkám a mindenem.” és „A mindenem a munkám.”?
  • Miért nem szabad túlértékelni a cégvezetői szerepedet?
  • Mi az az énmánia? Miért hasznos, miért káros, és hogyan tarthatod kordában?
  • Mik azok a praktikus életvezetési és stresszkezelési módszerek, amelyek segítségével elkerülheted, hogy a vállalkozásod „emberáldozatot” követeljen Tőled.

 Hallgasd meg az interjút!


{audio}


Meghallgatáshoz kattints a Play ikonra

Cégvezetői stressz- és szorongáskezelő program

Ha úgy érzed, boldog és kiegyensúlyozott lehetnél, ha tudnád, hogyan kezeld a vezetői munkával járó stresszt és szorongást, akkor érdemes továbbolvasnod.

Most végre megismerheted azt a stressz- és szorongáskezelő programot, amelynek segítségével az életed ismét kiegyensúlyozott és termékeny lehet, mégpedig anélkül, hogy kiszolgáltatnád magad egy orvosnak.

Programunk azoknak nyújt segítséget, akik a stressz miatt kimerültek, és esetleg elveszítették a motivációjukat a munkájukban és társadalmi státuszuk fenntartásában, ezért pedig szorongóvá, depresszióssá, elfásulttá vagy ingerlékennyé váltak, és esetleg pánikrohamoktól szenvednek, vagy egyre többet dohányoznak, és rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt vagy valamilyen drogot fogyasztanak, aminek következtében a munkateljesítményük jelentősen romlik.

A program, amelyet klienseinknek kínálunk, elősegíti a stresszel és a lelki kiégéssel kapcsolatos különböző problémák rendezését, a pszichés válságállapotok megszüntetését, valamint a testi-lelki egészség megőrzését.

A cég- és vállalatvezetők számára kifejlesztett professzionális stressz- és szorongáskezelő terápiás szolgáltatást a függőségkezelésben élenjáró Dudits Józanság Programok szakemberei biztosítják.

Miben kínálnak mást a Dudits Józanság Programok, mint a klasszikus terápiás programok?

A klasszikus terápiák az egyén múltjából indulnak ki, és csak lassan jutnak el a jelenbe. Mi ezzel szemben nem hánytorgatjuk fel a múltat, és nem kérünk senkit arra, hogy idézze fel múltbéli problémáit, vagy állapítsa meg, mennyire súlyosak a jelenlegi gondjai, és ki okolható azokért. Az ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre adható válaszok ugyanis csak gátolnák a kitűzött cél elérését – mi viszont abban szeretnénk segíteni klienseinknek, hogy mielőbb megvalósíthassák céljaikat.

Mi a jelenből indulunk ki, és a jövőre összpontosítva éppen csak annyira érintjük a múltat, amennyire az a kitűzött cél eléréséhez feltétlenül szükséges. A bűnbakkeresés és a múltban vájkálás helyett így inkább rávilágítunk a tényekre és a lehetőségekre, hogy segítsünk.

Dudits Józanság Programok - cégvezetőknek

Miből áll a stressz- és szorongáskezelő program?

A program egy olyan 5 napos (4 éjszakás) tréning formáját ölti, amely az alábbi célok megvalósítására szolgáló, személyre szabott egyéni foglalkozásokból áll.

  • Az akut stressz és szorongás megszüntetése
  • A kívánt érzelmi állapot elérésére szolgáló egyéni érzelemkezelési technikák elsajátítása
  • A pánikrohamok megelőzésére szolgáló technikák elsajátítása
  • A személyes erőforrások feltérképezése
  • A személyes erőforrások célorientált kiaknázására való képesség elsajátítása
  • A teljes testi-lelki és szociális harmónia megteremtése
Az ötnapos bentlakásos program keretében megfogalmazott célok megvalósítása egy olyan komplex eljárás alkalmazása révén történik, amelynek alapját egyrészt kognitív viselkedésterápiás tanácsadási módszerek, másrészt neurolingvisztikai programozási (NLP) technikák, valamint különböző szabadidős és wellness programok képezik.

Dudits Józanság Programok - cégvezetőknek

A program során az ügyféllel összesen öt szakember foglalkozik, akik az egyéni konzultációs alkalmakon és terápiás foglalkozásokon túl a szabadidős és wellness programok koordinálásában és lebonyolításában is tevékenyen részt vesznek, így gondoskodva arról, hogy a stressz- és szorongáskezelő program egyes elemei szerves egységet alkossanak és az általában külön-külön alkalmazott hagyományos eljárásoknál eredményesebbek legyenek.

A kognitív viselkedésterápiás tanácsadásról

„A kognitív viselkedésterápiát végző terapeuták abban segítik pácienseiket, hogy felismerjék és megváltoztassák hibás, torzított gondolkodási folyamataikat. Ennek első lépése, hogy felismerjék azokat a gyakran visszatérő negatív automatikus gondolatokat, melyek a legkülönbözőbb szituációkban megjelennek, és minduntalan negatív érzelmeket eredményeznek. Az információfeldolgozás zavara az ún. „kognitív torzításokban” is megnyilvánul. Ilyen például a „minden vagy semmi” típusú gondolkodás, amikor is a személy szélsőséges, fekete-fehér kategóriákban gondolkodik (pl. „Ha ma nem hívott fel a barátnőm, akkor nem is vagyok fontos neki.”). A terápia célja ezeknek a torzított gondolatoknak, valamint az ezek mélyén húzódó téves vélekedéseknek, hiedelmeknek a felismerése és megváltoztatása. Ebben a folyamatban, és egyben saját javulásában is, a páciensnek aktív, együttműködő szerepe van.” (Forrás: www.sote.hu)

A neurolingvisztikai programozásról

Az NLP technikáját a 70-es években fejlesztette ki John Grinder és Richard Bandler. Azóta vállalatvezetők, politikusok, államfők is előszeretettel alkalmazzák ezt a speciális módszert azoknak a hibás mentális programoknak a felülírására, illetve kitörlésére, amelyek akadályozzák őket céljaik megvalósításában. Ezeknek az embereknek rendkívül fontos, hogy az üzenetük a lehető leggyorsabban és legmegfelelőbben célba érjen, éppen ezért arra törekszenek, hogy a szavaik erejével képesek legyenek valódi eredményeket elérni.

Hogyan történik a program előkészítése?

1. lépés: Bizalmas beszélgetés egy szakemberrel
2. lépés: Személyre szabott egyéni program összeállítása
3. lépés: Az ötnapos program kezdési időpontjának meghatározása és a program megkezdése

kezeles.png